336_resized
Farsangi fúvósbál 2024
2024. január 14. 21:29
hír olvasása

Rólunk írták

Csepregi fúvósok Hollandiában

2013. június 12., Répcevidék online
Szerző: Sulics Bogi

Pünkösd hétvégén zajlott a 9. HarKaFa elnevezésű Nemzetközi zenei fesztivál Hollandiában, Twisk településen. A programsorozatot 5 évente rendezik, idén a csepregi fúvószenekar képviselhette hazánkat. A meghívásra még a tavalyi Nemzetközi Fúvóstalálkozón került sor Csepregen.

Az együttes először vállalkozott repülős útra. Mivel sokak számára újdonság volt a repülés, rendkívüli izgalmakkal vágtunk neki az útnak. A hangszereket és fellépő ruhákat az egyik zenész és egy váltó sofőr szállította kis teherautóval a helyszínre. A gép, az ausztriai Schwechat repülőtérről indult, majd a rotterdami leszállást követően autóbusszal értük el úti célunkat.

A házigazdák és vendéglátók szívélyesen fogadtak bennünket, majd West Frisia nevű helyi zenekar üdvözlő zenékkel és a magyar himnusz előadásával tisztelt meg minket. Ezeken felül, még egy kellemes meglepetésben is részesült a zenekar, ugyanis egy helyi amatőr festőnő az új próbaterem épületének képével gondoskodott arról, hogy itt is otthon érezzük magunkat. A képet természetesen ajándékba kapta a zenekar, és hazaszállítás után méltó helyen helyeztük el az új próbateremben.

Közös vacsora után egy rövid, bemutatkozó koncerttel háláltuk meg a szívélyes fogadtatást.

A következő nap programja egy virágkiállításon való szereplés volt egy szomszédos településen. A helyi szervezők meglepetésképp régi holland járművekkel szállították a szomszéd faluba a zenekart. Az út, (ami egyébként még kerékpáron is maximum 10 perc lenne) ezzel a 3 bárkával kis kerülővel a holland csatornákon bő 2 órán át tartott. Az eléggé hűvös, szeles idő sem kedvetlenítette el a társaságot, hisz olyan, és annyi különleges, szebbnél szebb látnivalóval szembesültünk, ami mindenért kárpótolt minket.

Késő délután visszaérve ismét koncerteztünk, majd más holland együttesek fellépését hallgattuk. A programokat és a közös vacsorát követően éjszakába nyúló party, és kötetlen szórakozás zárta a napot.

Pünkösd vasárnap délelőtt a település utcáin skót dudásokkal, helyi zenészekkel, környékbeli csoportokkal közös felvonuláson vettünk részt. A felvonulás után a focipályán minden csoport bemutatkozott, végül a vendéglátó karnagy dirigálta az összes zenészt. Jó volt hallani, hogy a zene nyelve nem ismer határokat. A záróestén a csepregiek nagyon sikeres, fergeteges koncertet adtak. A közönségnek annyira tetszett az előadás, hogy ismert dallamokat énekelve, asztal tetején táncolva hatalmas tapsviharral díjazták a zenekar teljesítményét. A gazdag élményekkel dúsított jó hangulatú napok után hétfőn reggel könnyezve búcsúzkodtak a vendéglátók a csepregiektől.

Reméljük, hogy a két zenekar közti kapcsolat hosszú távú lesz, és hamarosan újra közös programok, zenélések várnak ránk.

Zenekari próbák

Szerda, péntek 19:30 órától.
Helye: Csepreg, Rákóczi u. 1.
Új próbaterem

Hallgass bele!

Fúvószenét játszó netrádió:
- Dechovka rádió
(A meghallgatáshoz kattints a linkekre.)

Beszámolók

Előző évek beszámolói megtekinthetők a letöltések menüpont alatt.

Legújabb fotó
Facebook
  • Uniriv Kft.
  • Dominó Trans Kft.
  • Szabó Zoltán építési vállalkozó
  • Répcementi Coop Kft.
  • Polmetál Pruszynski
  • KARMA Interactive Kft.
  • Julius - Globe Kft.
  • WFK-Ü Műanyagfeldolgozó Kft.