felsokephatter24
2018. június 23.
Térzene, Iklanberény
fellépés megtekintése

Rólunk írták

Közönségcsalogató zenei programok

2012. június 6., Répcevidék újság
Szerző: Sárváry Zoltán

Csepreg zenei életében különösen nagy vonzerővel és jelentőséggel bírnak azon rendezvények, amelyeken a város kedvelt fúvószenekara mellett belföldi vagy külországból jött vendégek szereplése bővíti az igényes szórakoztatás programját. A június 15-16-án megrendezendő fúvóstalálkozót ajánlja olvasóink figyelmébe Iliás Attila, Csepreg Város Fúvószenekarának karnagya.

– Kiket láthatnak és hallhatnak a zenerajongók?

– A csepregiek mellett Kőszeg Város Fúvószenekara és Sopron Város Fúvószenekara képviseli a kétnapos rendezvényen a magyar színeket. Horvátországi vendégeink Desinecbõl jönnek, velük a testvérvárosi kapcsolat által ismerkedtünk össze, hiszen mi is szerepeltünk már náluk. A fesztiválunkat megtisztelõ holland zenekarhoz régebbi személyes kapcsolat fûz. Ez egy 40-45 fõs fanfárzenekar, tisztán rézfúvósokból áll. Otthon nagyszabású, négynapos  fúvóstalálkozókat rendeznek pünkösd idõszakában. Repertoárjukban igazából örökzöld slágerekkel találkozhatunk.

– Hogy áll össze a fúvóstalálkozó programja?

– Június 15-én, pénteken érkeznek meg a külföldi zenekarok. Rövid szõlõhegyi fogadás és borkóstoló után bejövünk a városba, a tûzoltóház mögött felállított sátorba, ahol horvát és holland vendégeink felváltva zenélnek. Mûsoruk után egy táncestet tervezünk, nemcsak a zenekarok, hanem a jelenlevõ városi és környékbeli érdeklõdõk számára is. A belépés ingyenes, a zenét a Karambolo együttes szolgáltatja.

– Mikor és hol kezdõdik a szombati program?

– Délután 16 órakor a Promenádon kerül sor a fúvóstalálkozón résztvevõ zenekarok fogadására és köszöntésére. Ezt követõen történik az átvonulás a tűzoltóháznál lévő sátorhoz, ahol 17.00-kor kezdetét veszi a gálakoncert, amelynek keretében minden zenekar kb. 40-45 percnyi produkciót mutat be. Zenés táncesttel folytatódik a program a Kõszeg Big Band közremûködésével.

– Ilyen nagyszabású rendezvényhez támogatókra is szükség van.

– Igen, és ezúton mondunk köszönetet a teljesség igénye nélkül Csepreg Város Önkormányzatának, a Tûzoltóegyesületnek, a Fabrika Kftnek, Szabó Andrásnak, Soproni Zoltánnak, a Csintalan Egyesületnek, az Euroboardnak, Horváth Virágüzletnek, Répcevölgye Vadásztársaság és mindazoknak, akik hozzájárultak rendezvényünk sikeréhez.

Zenekari próbák

Szerda, péntek 19:30 órától.
Helye: Csepreg, Rákóczi u. 1.
Új próbaterem

Hallgass bele!

Fúvószenét játszó netrádiók:
- All Brass Band rádió
- Dechovka rádió
(A meghallgatáshoz kattints a linkekre.)

Beszámolók

Előző évek beszámolói megtekinthetők a letöltések menüpont alatt.

Legújabb fotó
Facebook
  • Uniriv Kft.
  • Répcementi Coop Kft.
  • Polmetál Pruszynski
  • TrióTV Alpokalja
  • KARMA Interactive Kft.
  • Julius - Globe Kft.
  • WFK-Ü Műanyagfeldolgozó Kft.
  • CSIN-talan Ifjúsági és Turisztikai Egyesület, Csepreg
  • Savaria Takarékszövetkezet