felsokephatter24
2018. június 23.
Térzene, Iklanberény
fellépés megtekintése

Rólunk írták

Kiemelt arany minősítést kaptak a fúvósok

2013. november 25., Vas Népe Online
Szerző: Bajdó Bettina

Csepreg – Kiemelt arany minősítést kapott Csepreg Város Fúvószenekara. Sokat készültek a megmérettetésre, az elismerés felülmúlta minden álmukat.

Csepreg Város Fúvószenekara 1930-ban alakult, azóta többszöri átalakulással folyamatosan működik. 1995-ben Csepreg várossá válásával a zenekar Csepreg Város Fúvószenekara nevet vette fel, 2008 májusa óta Iliás Attila karnagy vezeti az együttest, amely 2010-ben ünnepelte 30 éves jubileumát, egyúttal a csepregi fúvószenekari játék 80 éves évfordulóját is. Nemrég újabb nagy élményben volt részük a zenekar tagjainak, minősítő koncertet adtak november 9-én este a Petőfi Sándor Művelődési Ház színháztermében.

A repertoárban olyan művek is szerepeltek, mint Kodály Intermezzoja, von Suppé Könnyűlovasság nyitánya, J. Fucik Attila indulója, valamint Ted Huggens Új barokk szvitje. A koncerten vezényelt Iliás Attila karnagy. Közreműködtek Csepreg Város Csillagvirág, Kisvirág és Rózsaszirom Mazsorett Csoportjai. A művészeti vezető pedig Boros Evelin volt.

Iliás Attila elmondta, hogy hosszú idő után döntöttek úgy, megmérettetik magukat koncertfúvós C kategóriában. Hozzátette, saját maguknak és a fúvószene kedvelőinek is be szerették volna bizonyítani, hogy az elmúlt időszakban befektetett munka meghozta a gyümölcsét. A minősítő koncertre az év eleje óta készültek, az est zenei kínálata több havi gyakorlás után állt össze.

A rajongóknak azt ígérték, hogy olyan koncertben lesz részük, amilyet tőlük eddig még nem hallottak, s be is váltották az ígéretüket. A Magyar Fúvószenei Szövetség kiemelt arany minősítéssel ismerte el a zenekar munkáját. Iliás Attila hangsúlyozta, hogy erre egyáltalán nem számítottak. annyit reméltek, hogy szép eredményt érhetnek el. Ez az elismerés felülmúlta minden álmukat.

A fúvósok ezután sem pihennek, ebben az évben még három koncertjük lesz. Legközelebb december 6-án, pénteken a csepregi Szent Miklós templomban lépnek adnak koncertet.

Zenekari próbák

Szerda, péntek 19:30 órától.
Helye: Csepreg, Rákóczi u. 1.
Új próbaterem

Hallgass bele!

Fúvószenét játszó netrádiók:
- All Brass Band rádió
- Dechovka rádió
(A meghallgatáshoz kattints a linkekre.)

Beszámolók

Előző évek beszámolói megtekinthetők a letöltések menüpont alatt.

Legújabb fotó
Facebook
  • Uniriv Kft.
  • Répcementi Coop Kft.
  • Polmetál Pruszynski
  • TrióTV Alpokalja
  • KARMA Interactive Kft.
  • Julius - Globe Kft.
  • WFK-Ü Műanyagfeldolgozó Kft.
  • CSIN-talan Ifjúsági és Turisztikai Egyesület, Csepreg
  • Savaria Takarékszövetkezet