kep111
2018. június 23.
Térzene, Iklanberény
fellépés megtekintése

Orosházi Fúvószenekari Egyesület

Orosháza, Békés megye
Honlap: http://www.ofze.hu/

Fúvószenekarunkat elődeink 1929-ben alapították meg Orosházán, amely Magyarország délkeleti részén található. A megalakulás után az együttes az Önkéntes Tűzoltó Egyesület keretein belül tevékenykedett.

A II. világháború a zenészek életében is komoly nyomokat hagyott, de azt követően ismét összeálltak. Nagyon sok fellépésük volt, hiszen akkor a megyében szinte egyedüli zenekarként működtek, s a kor divatjának megfelelően indulókat, polkákat, operett részleteket játszottak Szabó Mihály, majd később K. Tóth Lajos vezetésével. 1979-től Városi Fúvószenekarként tevékenykedtek tovább a Művelődési Ház keretein belül. A fúvószenekarok országos minősítésén először bronz, majd ezüst diplomát szereztek.

1982-ben a jelenlegi karnagy K. Tóth László édesapjától vette át a karmesteri pálcát. Valójában ekkor fiatalodott meg az együttes. Zenészeink nagy része általános iskolai és középiskolás diák, de egyre több felnőtt korú tagunk is van. Szinte minden műfajt játszó zenekar vagyunk, repertoárunkon a komolyzenétől a dixielandig minden megtalálható.

Orosházán több hagyományt teremtettünk: amire a legbüszkébbek vagyunk, az a városunk alapításának évfordulóján adott komolyzenei hangversenyünk, amit 1969 óta rendszeresen megtartunk az Evangélikus Templomban. Másik büszkeségünk a Szilveszteri Hangverseny, melyet 1989-ben rendeztünk először, és azóta minden évben nagy sikert arat. 2004-ben indítottuk el Orosházán a Fürdővárosok Fúvószenekarainak Fesztiválját. Számos fúvóstalálkozón szerepeltünk kiemelkedő sikerrel, s a sok meghívásnak köszönhetően jártunk már Lengyelországban, Finnországban, Németországban és Romániában is. Magyarországon is sokat zenélünk, évente általában 40-45 fellépésnek teszünk eleget.

A Fúvószenekarok Országos Minősítésén 2005-ben három kategóriában - Koncertzenekari, Menetzenekari és Showzenekari - vállaltuk a megmérettetést, és mindhárom kategóriában „Kiemelt Arany Diploma” minősítést értünk el.

Büszkék vagyunk arra, hogy tagjaink mind orosházi, saját nevelésű fiatal zenészek.

Zenekari próbák

Szerda, péntek 19:30 órától.
Helye: Csepreg, Rákóczi u. 1.
Új próbaterem

Hallgass bele!

Fúvószenét játszó netrádiók:
- All Brass Band rádió
- Dechovka rádió
(A meghallgatáshoz kattints a linkekre.)

Beszámolók

Előző évek beszámolói megtekinthetők a letöltések menüpont alatt.

Legújabb fotó
Facebook
  • Uniriv Kft.
  • Répcementi Coop Kft.
  • Polmetál Pruszynski
  • TrióTV Alpokalja
  • KARMA Interactive Kft.
  • Julius - Globe Kft.
  • WFK-Ü Műanyagfeldolgozó Kft.
  • CSIN-talan Ifjúsági és Turisztikai Egyesület, Csepreg
  • Savaria Takarékszövetkezet